Wie wij zijn

Wij zijn Jan-Geert Taekema en Carolien Taekema-Renkema, particuliere puzzelmakers. Wij komen oorspronkelijk uit Noord Nederland en waren altijd al verzot op de dr. Denker puzzel uit het Dagblad van het Noorden. Deze cryptische rebussen spraken tot onze verbeelding. We hebben ook met veel plezier gekeken naar het TV-programma “Dingbats” (1992/1993), die ook met deze puzzelvorm werkte.

Toen we zuidelijker kwamen te wonen ontdekten we dat geen van onze collega’s bekend was met dit soort puzzels. Om hen hetzelfde plezier te gunnen, hebben we voor de aardigheid zelf zo’n puzzel in elkaar gezet. Dat viel in goede aarde en sinds 1998 maken we (bijna) jaarlijks deze puzzel.

We kiezen er voor deze puzzel altijd één schoolweek vóór de kerstvakantie te publiceren. Omdat wij beide in het onderwijs werken, geeft ons dat de mogelijkheid de puzzel in onze scholengroep te verspreiden en collega’s al te horen overleggen over oplossingen. Daar genieten we het meest van. Reacties als “bedankt voor het verknallen van mijn kerst” doen het goed bij ons! 😉

Onze achtergrond is dus onderwijs. Beide van oorsprong docent wiskunde (in het vo). Inmiddels is Carolien Remedial Teacher en Jan-Geert beleidsmedewerker BI, beide bij Landstede Groep. Daarnaast is Jan-Geert in zijn vrije tijd dirigent van gospelkoor Joyful Sound. Op de website van dit koor hebben we de afgelopen decennia de kerstpuzzel mogen publiceren. Maar in 2022 hebben we toch eindelijk gekozen voor een eigen website.